Soutěž o nejlepší zvěřinový guláš.

5. září 2015 v 23:00 |  Různé, nezařazené

Z bohaté nabídky akcí pro víkend tohoto týdne jsme si vybrali soutěž o nejlepší zvěřinový guláš. Tuto akci připravilo Honební společenstvo Hejtmánkovice - Jetřichov na sobotu 5 září 2015. Tento 2. ročník se uskutečnil na hřišti Jetřichov od 14.00 hod. a už před touto dobou vládla čilá příprava u všech přihlášených týmů. Vlastnímu zahájení předcházel nástup a představení všech soutěžících za zvuku fanfár trubačů. Pak již následovalo seznámení s celým odpoledním programem, uvítáním soutěžících a všech návštěvníků, kterých se sešlo značné množství. Z dalšího programu byla přehlídka kynologie plemen loveckých psů a ukázka sokolníků. O příjemnou atmosféru doplněnou hudební produkcí se postarali manželé Hurníkovi z Chomutova. O chuťové buňky návštěvníků bylo postaráno bohatou nabídkou, mezi kterou nechybělo ani opékané selátko. Pro zájemce o lovecké potřeby a speciality pro psy byl rovněž velký výběr. Nechyběla tombola a pochopitelně ani poháry pro vítěze zvěřinového guláše, kterých se připravovalo několik druhů. Finančních prostředků z dobrovolného vstupného a tomboly bude použito na zazvěření honitby. Průřez odpoledním programem je na přiložených fotografiích.


Jednotlivá místa vyhrazená pro soutěžící.



Nástup a představení soutěžících.




Zahájení vaření soutěžního guláše.







Z přehlídky loveckých psů.





Příprava selátka.







 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 6. září 2015 v 1:00

Teda, Mirku, u vás se pořád něco děje a jedna akce je lepší, než druhá! ???  :-)
Zvěřinový guláš bych si s chutí dala klidně i teď. ;-)
Můj táta vždycky říkal, že opravdu dobrý guláš dokáže uvařit jenom chlap, moc by mě zajímalo, jestli to opravdu platí.
Soutěž musela být skvělá a doprovodný program zrovna tak.
Tvoje reportáž je opět jedinečná, fotky se mi moc líbí, ale mám favorita, je to holčička s dravcem. :-)
Zdravím a přeji hezky prožitou neděli. :-)

2 Jarka Jarka | Web | 6. září 2015 v 12:26

Udělat dobrý guláš není tak úplně hračka. Guláš (ne zvěřinový, kam bych na zvěřinu šla ;-)) vařím doma taky, ale pokaždé se mi zdá, že nemá tu správnou chuť a že by to ještě něco chtělo. Tady má asi pravdu Hnaka z prvního komentáře, že guláš umí lépe chlapi, protože já pak volám manžela a ten mu teprve dá ten správný šmrnc. :-P  :-D

3 Hanka Hanka | 6. září 2015 v 19:07

Také musím pochválit tuto akci, to je tahák na chuťové buňky. Já moc často guláš nevařím a zvěřinový jsem asi neochutnala, ale ráda bych ho ochutnala. S tím chlapem - kuchařem souhlasím. A co pivečko, bylo to jídlo čím i zapít? [:tired:]  :D

4 Jirka Jirka | E-mail | Web | 6. září 2015 v 19:40

Tohle je úplně jiný svět než na jaký jsem zvyklý. Na jednom snímku jsou poháry. Byl tam i pohár pro pohotového fotoreportéra?

5 děda tik tak děda tik tak | Web | 6. září 2015 v 21:49

[1]: No, tak to Hani nevím, ale v jednu hodinu v noci, kdy jsi to psala si dát guláš, tak to jsem tě asi hodně navnadil. Že chlap dokáže  lépe uvařit  asi bude pravda, protože má prý lepší chuťové buňky. To ale není můj případ.. Díky za komentář a těch fotografií s dětmi kolem dravců mohlo být víc, byl o ně velký zájem. Celé odpoledne dnes prší a dokonce prý začínají růst i houby. Hezký nový týden. Mirek. :-)

6 děda tik tak děda tik tak | Web | 6. září 2015 v 21:56

[2]: Souhla! Žena uvaří, muž dochutí a všechnu chválu pak sklidí on. :-D Zvěřina se tu dá sehnat, a v některých restauracích jsou i zvěřinové hody, kde je i klokan. :-)

7 děda tik tak děda tik tak | Web | 6. září 2015 v 22:00

[3]: Když se takový gulášek povede,musí být i to pivko.Bylo by to smutné, když se tady vaří Olivětínský Opat, aby chyběl. :-D  :-)

8 děda tik tak děda tik tak | Web | 6. září 2015 v 22:06

[4]: Takhle se prostě Jirko na vesnicích a malých městech žije. U Vás máte zase jiné možnosti, kam jezdíme na oplátku. Takové pozornosti zase očekávat za fotografie nemůžeme, ale koupit si můžu na co mám chuť. I když jsou vyjímky a když přijdu nabízejí. :-D  :-)

9 Hanka Hanka | E-mail | Web | 6. září 2015 v 22:07

[5]: Mirku, co se týká jídla, jsem při chuti 24 hodin denně. ;-)  :-D
U nás párkrát sprchlo a od včerejška fouká silný ledový vítr.
Jsem náramně spokojená, protože se pořádně ochladilo. :-)
Přeji pěkný nový týden. :-)

10 děda tik tak děda tik tak | Web | 6. září 2015 v 22:10

Na Sněžce drobně chumelilo a tak to je znát i u nás. :-)

11 děda tik tak děda tik tak | Web | 6. září 2015 v 22:14

[9]: Aby toho Hani nebylo málo, tak jsem dnes byl se ženou ve Dvoře Králové v ZOO ???  :-)

12 Hanka Hanka | E-mail | Web | 6. září 2015 v 22:37

[11]: Bezva, Mirku!
To se můžeme těšit na reportáž, že?
Je div, že jste nezmrzli. ???

13 Ji Hei - Fotografie Ji Hei - Fotografie | E-mail | Web | 7. září 2015 v 19:09

Pěkná akce, Mirku :). U nás byla teď o víkendě soutěž o nejlepší svíčkovou, bylo to na Červeném Hrádku..:). Ale nebyla jsem tam, fotila jsem jinde..:).

14 děda tik tak děda tik tak | Web | 8. září 2015 v 16:14

[13]: Česká klasika Jituško. Určitě ji taky děláš a když jsou ještě brusinky, nemá to chybu. :-D  :-)

15 Intuice Intuice | E-mail | Web | 14. září 2015 v 18:08

Tak to byl nádherný den! Líbí se mi ti ptáci. Krásné fotky. :-)

16 děda tik tak děda tik tak | Web | 14. září 2015 v 21:48

[15]: Dravci jsou hezký v tom s tebou souhlasím, ale selátko ti nic neříká?. Z gulášů se připravoval srnčí,kančí a byl tak i z klokana. :-)

17 Intuice Intuice | E-mail | Web | 14. září 2015 v 22:39

[16]: Selátko bych taky vyfotila, ale tolik nejím. A guláše taky nemusím. Někdy doma vařím, ale mám raději jiná jídla, třeba zeleninová. :-)

18 pizlik1 pizlik1 | E-mail | Web | 19. září 2015 v 18:16

Takovýoh akcí jakožto vegetarián se nezúčastňuji. :-)

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama