Výlov ryb.

12. listopadu 2018 v 18:42 |  příroda



Podzimní čas výlovů rybníků - to je neklamná známka blížících se Vánoc. Tak jako slunce a voda patří k létu, sníh a mráz k zimě, tak vypouštění a výlovy rybníků patří k podzimu. Výlov rybníka Břídlo, u pivovaru Olivětín, se uskutečnil 11. 11 2018. Vůně bahna, rybářské sítě plné ryb s ukázkou rybářského řemesla dělají z výlovů vděčný divácký zážitek. Zažijte atmosféru výlovu na vlastní kůži. Výlovy probíhají brzo po ránu, zpravidla okolo osmé hodiny. Desítky postav v gumových pláštích a vysokých botách za ranních mlh roztáhnou sítě a vydají se do studeného bahna, aby později naplnili plné kádě na břehu rybami.


















 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 MarijaKes MarijaKes | 12. listopadu 2018 v 18:53 | Reagovat

Těžká práce a já si každý rok plánuju, že se nějaké takové akce zúčastním, ale zatím se stále spokojuji s tvou reportáží. Je mi trochu líto těch rybiček jak se mrskají a tlačí jedna přes druhou, když se dostávají do sádek. Ale takový už je život. :-)

2 Sugr Sugr | E-mail | Web | 12. listopadu 2018 v 19:34 | Reagovat

Těžká práce a nádherné fotografie. ;-)
Loni jsme prvně za můj život neměli doma s maminkou kapra, bohudík, už jsem se ho za celý život nějak přejedla. Byla to vždy povinnost. :-|  ;-)

3 helena-b helena-b | Web | 12. listopadu 2018 v 20:01 | Reagovat

Míro, díky za pěknou fotoreportáž. Každému se nepodaří být u toho. Na vánočního kapříka se už moc těším, je to tradice. Ale ryby máme na stole po celý rok. ;-)  :-)

4 Jan Turon Jan Turon | Web | 13. listopadu 2018 v 14:35 | Reagovat

Jo vánoční kapři dají práci...

5 DRAK DRAK | Web | 13. listopadu 2018 v 19:20 | Reagovat

pravý podzim se vším všudy! :-)

6 děda tik tak děda tik tak | Web | 14. listopadu 2018 v 14:29 | Reagovat

[1]:Brodit se v takovém množství bahna a tahat sítě, je opravdu těžká práce. Ryby sebou mrskají asi proto, že se nemůžou dočkat jiné vody a společnosti. :-)

7 děda tik tak děda tik tak | Web | 14. listopadu 2018 v 14:29 | Reagovat

[2]:Pokud to byla ryba jednou za rok z povinnosti, dalo se to snad přežít, pokud nezaskočila velká kost v krku. :-)

8 děda tik tak děda tik tak | Web | 14. listopadu 2018 v 14:30 | Reagovat

[3]:Díky za komentář, a věřím, že i letošní vánoční kapr nebude na stole chybět. :-)

9 děda tik tak děda tik tak | Web | 14. listopadu 2018 v 14:31 | Reagovat

[4]:Nejen při výlovu, ale i při přípravě. :-)

10 děda tik tak děda tik tak | Web | 14. listopadu 2018 v 14:32 | Reagovat

[5]:Někde se k tomu konají různé atrakce s přípravou  ryb,  jejich opékání apod. :-)

11 MirekČ MirekČ | Web | 14. listopadu 2018 v 16:39 | Reagovat

Vánočního kapra jsem vždy zbavoval šupin a vniřností a porcoval já. Dokonce jsme vařili i rybí polévku z hlav s mlíčím a jikrama. Když jsme kupovali jen půlky, tak byl velký problém sehnat hlavy.
Tak jsme se vrhli na mraženou aljašskou tresku.

12 Luďka Luďka | Web | 15. listopadu 2018 v 0:02 | Reagovat

Taky chodíme na výlov rybníka Choryně,většinou bývá škaredé počasí a mě je líto těch lidí co se po pás ve vodě tahají se sítěma většinou plných ryb,je to těžka práce ale pro diváky zážitek,letos výlov byl obvzlášť pěkný bylo krásné počasí a to přilákalo hodně návštěvníků.Taky už druhý rok jsme neměli kapra ale není to to kouzlo vánoc!Posílám spousta milých pozdravů. :-)

13 děda tik tak děda tik tak | Web | 15. listopadu 2018 v 15:16 | Reagovat

[11]:To co tady Míro, popisuješ, je pro mne celkem neznámá věc a asi bych to takhle nezvládal. Co mám rád je pečený pstruh a to ještě mám problémy s kostičkami  Kdo to má vybírat?. ;-)  :-)

14 děda tik tak děda tik tak | Web | 15. listopadu 2018 v 15:23 | Reagovat

[12]: Díky Luďko, za moc hezký komentář. Výlovy jsou zajímavou akcí, kde jsou k vidění různé druhy a velikosti ryb. :-)

15 Hanka Hanka | 19. listopadu 2018 v 18:15 | Reagovat

Jééé, to jsou pěkné ryby! ??? Výlov rybníka naživo jsem nikdy  neviděla, ale oceňuji tu práci rybářů, i při samotném výlovu. U nás se pravidelně na štědrý den jí kapr, jen jednou byl amur a ten mi nechutnal. Ale přítel mě naučil jíst pstruha a toho kupujeme pravidelně, přišli jsme na to, jak to připravit, aby se hezky vytáhla celá páteř i s hlavou a pak s kostičkami nejsou problémy. Je to cvik. Pstruh je výborný a to neříkám, že kapr ne, ale těch kostí má dost. :-D

16 děda tik tak děda tik tak | Web | 20. listopadu 2018 v 15:48 | Reagovat

[15]: Je řada takových, kteří bez kapra na vánoce nedají ani ránu. Je to tradice, která se dodržuje. Osobně se na kapra podívám jen při výlovu, jinak mám radši toho pstruha. Když se umí připravit je to pochutnání. Jeden rok při výlovu byly vytaženy mimo ryb také želvy. :-)

17 Ji Hei - Fotografie Ji Hei - Fotografie | E-mail | Web | 21. listopadu 2018 v 10:24 | Reagovat

Mirku, moc pěkně jsi výlov zdokumentoval :). Nikdy jsem na žádném nebyla, ale určitě je to zajímavá podívaná. O Vánocích kapra nemíváme, u nás vedou vepřové a kuřecí řízky :) ;).

18 děda tik tak děda tik tak | Web | 21. listopadu 2018 v 18:01 | Reagovat

[17]: Výlov je Jituško opravdu zajímavá záležitost, a když se vydaří počasí je příležitost pořídit řadu zajímavých fotografií. Na Vánoce taky rybu nemíváme, ale v průběhu roku nějakého pstruha si dáme. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama